Sajak Kuring ” Janari ka tujuh Romadhon “

By aktualid - Minggu, 17 Maret 2024 | 05:41 WIB | Views

Sajak Kuring ” Janari ka tujuh Romadhon “

Ya Allah Gusti nu Agung
Murubut cai mata
Ragrag masehan pipi
Ras ka badan Awaking
Nu can bisa sampurna
Ibadah ka anjen

Hirup luput pinuh ku dosa
Ngaragap diri
Nu beki nyerelek
Ku betahna di Alam dunya
Beki beak saetik saetik kanikmat ti Anjen
Nu sakitu Jembarna Anjeun masihan
Mangpirang pirang kanikmatan
Sabagian di samporeken
Sabagian kapiceun
Ku tingkah laku
Nu galalaworaken
Kana ka agungan Anjen

Duh Gusti
Di janari poe ka tujuh Romadhon
Haturan diri muhasabah
Neda pangampun ti Anjen
Neda pangampura
Tina sagala lengkah laku
Nu salah
Carindul panon
Ngabaturan jumeritna ati
Nu rumasa pinuh ku salah

Janari ka Tujuh Romadhon
Mugia Gusti kersa ngadugikeun ieu doa
Ker Indung jeng Bapa
Nu tos di pundut ku Anjeun
Lebetken maranehna
Kana Sawarga Anjen
Pasihan nikmat Kubur
Pendaken abdi jaga di Barisan Nabi Agung Muhamad SAW
Rumaos abdi tambelar
Can bisa ngabagjaken
Maranehna
Kadua kolot abdi
Duh Gusti Nu Agung
Mung ka Anjeun abdi
Neda pitulung
Mung ka Anjeun
Abdi neda pangampura
Ya Allah Ya Rabbal allamin

Janari 17 Maret 2024
Poe Katujuh Romadhon

Pujangga Renta

Irsyamba

Screenshot_2023-12-04-12-56-32-12_1c337646f29875672b5a61192b9010f9
IMG-20230712-WA0028
IMG-20240508-WA0064
IMG-20240616-WA0115
Jun 21, 2024

Diklat Satgas BALADHIKA KORPRI di Buper Bagarurung, Desa Sankerta Timur,

Diklat Satgas BALADHIKA KORPRI di Buper Bagarurung, Desa Sankerta Timur,…

Jun 21, 2024

Danramil Kadugede mengatakan, ‘ melalui PBB, kesadaran akan pentingnya kerja sama dan koordinasi dalam kelompok dapat ditingkatkan.”

Danramil Kadugede mengatakan, ‘ melalui PBB, kesadaran akan pentingnya kerja…

Jun 21, 2024

𝗦𝗘𝗝𝗔𝗥𝗔𝗛 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗞 𝗥𝗢𝗖𝗞 1973

𝗦𝗘𝗝𝗔𝗥𝗔𝗛 𝗠𝗨𝗦𝗜𝗞 𝗥𝗢𝗖𝗞 1973 Menurut wartawan musik senior Geoff Barton…

Jun 21, 2024

Silaturahmi dan membangun pemberdayaan para Keluarga Penerima Manfaat (KPM),

Silaturahmi dan membangun pemberdayaan para Keluarga Penerima Manfaat (KPM), Kuningan,Aktualid.net…

Jun 21, 2024

SMP IT Al-khoeriyah Cibingbin Sukses Sabet GELAR JUARA UMUM dengan 9 PIALA

SMP IT Al-khoeriyah Cibingbin Sukses Sabet GELAR JUARA UMUM dengan…

Jun 21, 2024

Istilah Kata Wong (Orang) sekarang identik sebagai bahasa Jawa

Istilah Kata Wong (Orang) sekarang identik sebagai bahasa Jawa Istilah…

IMG-20240508-WA0072
1714379862927
Polish_20240211_045312529